top of page

SPECIALISATIES

NACHT DUIKER

P4200009.Vivid_ful.jpg

In deze specialisatie wordt ingegaan op alle aspecten van het nachtduiken zoals; de voorbereiding, navigeren bij duisternis, planning, briefing en debriefing. Het doel van deze specialty is dat u, samen met een buddy een nachtduik kan uitvoeren.

DIEPDUIKER

P8060010.JPG

In deze specialisatie wordt gedoken tot een maximale diepte van 42 meter, dit is de limiet voor recreatief duiken. De tabellen, duikcomputers en secundaire duikersziekten komen aan bod evenals de stikstof roes en stikstof narcose

WRAKDUIKER

P8060014.Vivid_shr.jpg

In deze specialisatie leert u hoe u kunt duiken bij en in wrakken, het gebruik van basis en zij lijnen, veiligheidsmaatregelen, het binnen gaan en verlaten van wrakken en noodprocedures.

Specialisaties: Diensten

NAVIGATIE SPECIALIST

P4030001.JPG

In deze specialisatie leert u alles over onderwater navigatie. Het gebruik van een kompas, natuurlijke navigatie, het gebruik van markeringen, referentiepunten en plaatsbepalingen.

MATERIAAL SPECIALIST

mc9.jpg

In deze specialisatie leert u de basisbegrippen van service en onderhoud van duik apparatuur. De werking van de eerste en tweede trap, de ademautomaat en de diepte en druk meters. Het gebruik van special gereedschap en de nodige onderhoudsmiddelen.

NITROX

nitrox.jpg

In deze specialisatie leert u duiken met verrijkte lucht, beter bekend als Nitrox, de bijbehorende tabellen en de voor- en nadelen van het duiken met verschillende mengsel.

Specialisaties: Diensten

OPSPORING EN BERGING

P1290065.Vivid_ful.jpg

Hierin leert u het opsporen van vermiste materialen (of personen), zoektechnieken en berging. Heel nuttig bij bijvoorbeeld schoonmaak acties.

ARCHEOLOGISCH DUIKER

1.JPG

In deze specialisatie leert u de basisbegrippen van archeologisch duiken. U leert hoe u een archeologisch gebied moet bepalen, afzetten, het in kaart brengen, het bergen van artefacten en conserveren ervan.

U.C.S.I
UNDERWATER CRIME SCENE INVESTIGATOR

PICT0009.JPG

In deze specialisatie leert u omgaan met (onderwater) bewijs materiaal, het veiligstellen van een plaats delict onderwater en het beoordelen en beschrijven van duik ongelukken (oorzaaken en gevolg)

Specialisaties: Diensten

LIONFISH HUNTER

P6280027.JPG

In deze cursus, die bestaat uit 2 duiken, leert u hoe om te gaan met de pole speer in combinatie met de Lionfish houder, de risico’ s van jagen op Lionfish, het schoonmaken van de vis en, het belangrijkste, het niet raken van het koraal.

PORT SECURITY

Limburg Oil Tanker Fire.jpg

In deze specialisatie leert u het in kaart brengen van risico’ s in havens en haven ingangen. Het markeren en verwijderen van obstakels en het maken van een risico analyse.

BRANCH
KORAAL HERSTEL

P5110072.JPG

Binnenkort

Specialisaties: Diensten
bottom of page